Testjaarboek 2023: De nieuwe JCB 525-60E, 100% elektrisch, de uitdaging van vandaag (copy)

Agri Trader De marktplaats voor jouw tweedehands tractor, landbouwwerktuig of bouwmachine

Testjaarboek 2023

100% elektrisch, de uitdaging van vandaag

De nieuwe 525-60E is de eerste van de elektrische generatie en de eerste volledig elektrische compacte verreiker van JCB.

JCB loopt voorop in schone technologie en het verminderen van schadelijke emissie. Daarom introduceren we nu de JCB 525-60E. De nieuwe compacte verreiker maakt deel uit van het 100% elektrische E-TECH assortiment van JCB, met nul emissie, minder geluid en nul concessies aan prestaties. De nieuwe 525-60E is de eerste van de elektrische generatie en de eerste volledig elektrische compacte verreiker van JCB. U kunt er een volle dag mee werken op één enkele lading, waardoor er een hele nieuwe wereld van mogelijkheden binnen uw bereik komt.

Motor

De 525-60E levert dezelfde prestaties als een conventionele dieselmachine dankzij krachtige lithium-ion technologie. De accu van 24 kWh kan bij normaal gebruik een volledige werkdag aan. De constante vierwielaandrijving en drie stuurmodi garanderen maximale productiviteit. 

Voordelen

Door de lage geluidsproductie is de verreiker geschikt voor binnen in het gebouw, buiten normale werktijden en kwetsbare omgevingen. Door de onderhoudsvrije batterijen, minimale dagelijkse controles en minder onderhoud word al snel bespaard op kosten. Doordat er geen laadkabels aan de machine hangen, geen uitstoot van emissie is en geen geluidsproductie kan er veilig en efficiënt worden gewerkt. 

Toepassingen

De JCB 525-60E komt in veel branches voor waar de verreiker met verbrandingsmotor ook voorkomt: 

 • Landbouw
 • Industrie
 • Bouw
 • Recycling

Jouw advertentie hier zichtbaar? 

Op deze plek kunt u met uw bedrijf adverteren of met uw machines. Deze worden dan getoond aan de lezers van ons digitale magazine Agri Trader XL. 

Meer weten over mogelijkheden en prijzen? Stuur dan een mail. 

Adverteren bij Agri Trader

Sinds 1998 mogen wij verkopers, handelaren, landbouwmechanisatie bedrijven, hobbyboeren en nog meer assisteren om een tweedehands machine verkocht te krijgen. Wat een leuk werk hebben we toch!

Ook jou willen we graag ondersteunen met het kopen of verkopen van nieuwe of tweedehands machines voor de agrarische sector. Zie jij jouw handel graag uitgelicht op ons handelsplatform, in ons magazine of in het nieuwe digitale magazine, Agri Trader XL?

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Bestuurderscomfort

Bij JCB ligt de focus echt op de machinist. JCB richt zich dus op cabinecomfort en ruimte. Tal van essentiële zaken die nodig zijn voor een lange werkdag zijn standaard:

 • Luchtgeveerde stoel
 • Verstelbaar stuurkolom
 • Led werkverlichting
 • Radio

Snellader en Power-Pack

JCB heeft de snellader in het assortiment en is geschikt voor het laden van de JCB 525-60E, 19C-IE en I T-E. Met een maximaal vermogen van 32A bij 415V kunnen machines snel en efficiënt tussentijds bijgeladen worden. De JCB snellader kan de JCB 525-60E in 105 minuten geheel opladen van 0 tot 100%.

De JCB Power-Pack is een mobiele compacte accu die met vier hijs en bevestigingspunten eenvoudig te transporteren is. De Powerpack neemt weinig ruimte in beslag en is tot drie eenheden hoog te stapelen. JCB bied twee soorten Power-Packs aan: 1.25QE met een accucapaciteit van 23 kWh en de 1.50QE met een accucapaciteit van 46 kWh. De afmeting van de Power-Pack is 1000x1000x1000x mm. De voorbereiding voor een snellader is standaard in het E-TECH assortiment.

Snelwissel

Af fabriek levert JCB meerdere hydraulische snelwissels waaronder:

 • JCB Q-fit snelwissel
 • JCB Toolcarrier snelwissel
 • Euro snelwissel

Banden

JCB kan de 525-60E af fabriek leveren met de standaard industrie banden maar ook met de grijze non marking banden en gazonbanden.

Productiemachine

JCB produceert op dit moment verschillende elektrische machines in grote aantallen. Alles wordt in eigen huis gebouwd in tegenstelling tot veel andere merken die bestaande diesel machines ombouwen naar elektrisch. Dit heeft als voordeel dat je 1 aanspreekpunt hebt voor verkoop, onderhoud en garantie. Naast de 525-60E produceert JCB ook nog een elektrische minigraafmachine 19C-1E, een elektrische wieldumper 1T-E en een elektrische rupsdumper HDT5-E. Al deze machines zijn volledige productie machines die JCB in eigen huis in grote aantallen produceert.

Waterstof

Naast elektrificeren van machines is JCB ook vergevorderd met hun eigen JCB 448 motor geschikt maken voor waterstof. De eerste testresultaten zijn veelbelovend.

Type 525-60E

Max. hefvermogen                               2500 kg
Max. hefhoogte                                     6m
Max. reikwijdte                                     3,5 m
Hefvermogen bij max. reikwijdte    720 kg
Bedrijfsgewicht                                    5200 kg
Motor                                                       Elektrisch
Max. vermogen rijmotor                     17 kW
Max. vermogen hydrauliekmotor    22 kW
Accucapaciteit                                      24 kWh
Systeemvoltage                                    96 v
Laadmogelijkheden                             230 / 400 v
Laadduur snelladen 25 – 80%           60 min.

Bel gerust met uw JCB dealer voor meer informatie. 
Noordoost Nederland Broekveldt B.V.
Tynaarlo 050-4092075

 • Testjaarboek 2023: De nieuwe JCB 525-60E, 100% elektrisch, de uitdaging van vandaag (copy)

  Vorige pagina
 • Testjaarboek 2023: De nieuwe JCB 525-60E, 100% elektrisch, de uitdaging van vandaag (copy)

  Volgende pagina

Lekker machines kijken?

agritrader.nl

Scroll door al onze categorieën en vindt wat jij zoekt!

Landbouwwerktuigen

tractoren

bouwmachines

wielladers

vervoer & transportmiddelen

tuin, park & bosbouw

verreikers

quads & atvs

heftrucks & intern logistiek

onderdelen

vegen & schuiven

werkplaats & toebehoren

overige rubrieken

Nieuwe machines per e-mail ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste advertenties? Schrijf je dan in.